Pretraživanje na karti

karta

Strani jezici

mr.sc. Natalija Kornhauser Mesarić, prof. Popularno

PROFESORICA GERMANISTIKE i SUDSKA TUMAČICA ZA NJEMAČKI JEZIK, magistra znanosti na području njemačke književnosti.
Imam 30 godina iskustva u prevođenju, podučavanju na svim razinama znanja kao i u održavanju tečajeva. 10 godina vodila sam vlastitu školu stranih jezika u Zagrebu. Radim kao prevoditeljica i tumačica na području prava, financija, IT-a i osiguranja. Ako razmišljate o načinu učenja njemačkog jezika uzmite u obzir mnoge prednosti koje vam pruža individualna nastava - možete pitati sve što vas zanima i izvan redovnih termina poduke, moja je pažnja na satu usmjerena samo na vas, plan i tempo rada oblikujem prema vašim potrebama i predznanju. Termine birate sami kako ne biste bili pod pritiskom vremena i drugih obaveza, a možete učiti i iz udobnosti vlastitog doma (skype). Zbog svih navedenih čimbenika gradivo je moguće savladati mnogo brže, ležernije i temeljitije nego što je to slučaj na grupnim tečajevima. Polaznici dobivaju moj pregled gramatike prema područjima i mnogo dodatnih materijala koji prate nastavu. Radim prema vrlo kvalitetnim udžbenicima. Navodim približno trajanje pojedinog stupnja: modul A1 (8 lekcija - 36 školskih sati, na tečaju ca. 120), modul A2 (10 lekcija - 52 školska sata, na tečaju ca.120), modul B1 (12 lekcija - 72 školska sata, na tečaju ca.180). Moduli B2, C1 i C2 zahtjevniji su u odnosu na prethodne razine. Stvarno trajanje pojedinog modula ovisi isključivo o vašem radu i zalaganju jer je učenje stranog jezika u odrasloj u odnosu na dječju dob jednostavno drugačiji proces koji pretpostavlja ne samo odgovoran i stručan pristup nastavnika, već i marljiv rad polaznika. U protivnom ne možemo očekivati zadovoljavajuće rezultate. Važno je također da je nastavnik profesor jezika koji izvrsno poznaje gramatiku, a ne samo izvorni govornik. Stoga od samog početka učenja naglasak stavljam kako na konverzaciju, tako i na učenje gramatike jer je samo na taj način stečeno znanje kvalitetno i možete ga primijeniti u novim situacijama. Na višim se stupnjevima manjkavo znanje gramatike pokazuje kao velik nedostatak. Radimo li isključivo na konverzaciji, a to je mnogima vrlo primamljiv način učenja jer misle da će im jezik sam od sebe ući u uho budu li samo pričali i to najčešće ipak vrlo pogrešno, u velikoj smo zabludi. Njemački nije jednostavan jezik, no ima svoja čvrsta pravila i na mnogo toga se mora paziti te je stoga nužno od početka stvarati kvalitetne temelje. U suprotnom samo gubite u prvom redu vaše dragocjeno vrijeme, a onda i novac. Konverzaciju radimo obavezno, ali na razini i u granicama vašeg trenutnog znanja. Gradivo objašnjavam metodički razrađeno i na lako razumljiv način. Pripremam i za polaganje međunarodno priznatih ispita na Goethe institutu. Moji učenici postižu izuzetno visoke rezultate što svjedoči o njihovoj odličnoj pripremljenosti. Moguća je poduka i putem skypea.
Instrukcije
  • Osnovna škola
  • Srednja škola
  • Fakultet
Adresa
Dugi dol 13, Zagreb
Mobitel
091 4899 831
Pregleda
15468
Dolazak
ne
Objavljen
12.12.2022
Karta
Komentari (42)
odMaja Kos, Listopad 24, 2022
Prof. Kornhauser Mesaric je susretljiva i odgovorna osoba. Konkretan je instruktor (sto bi rekli stroga i pravedna), ima svoja pravila i kad ih shvatite i naucite njemacki postaje zanimljiv. Smatram da ucenike jako dobro priprema ali dosta i trazi. Dobro objasnjava, na kraju sata daje sazetke i zadatke onoga sto je obradjeno na satu. Moje dijete je s razlogom kritizirala ali ga je na taj nacin dodatno motivirala. Obzirom na on-line instrukcije profesorica se redovito samoinicijativno javi o napredovanju/nenapredovanju ucenika sto cijenim. S profesoricom Kornhauser imamo fer i posten odnos, ne tolerira muljanje, varanje i kasnjenje. Vrlo jasno daje do znanja o radu ucenika bilo da se radi o pozitivnim/negativnim komentarima.
Odgovor instruktora

Poštovana mama Kos,
ovo je najbolji komentar ikada! Hvala!

odMarijana, Listopad 17, 2022
Budući sam do profesorice Mesarić došla pomoću komentara s ove stranice, možda i moj komentar nekome pomogne u odabiru instrukcija za učenje njemačkog jezika...Naime, kćer se u gimnaziji preznojavala s njemačkim, a ja još više kad bi vidjela njene ocjene iz njemačkog. Od kada profesorica radi s kći,vidljiv je veeeliki napredak. Ocjene su vrlo dobre i odlične, ali što je meni osobno važnije, moja gimnazijalka je napokon propričala njoj mrski njemački(čujem je kako špreha, budući je on line)!Nakon nekih godinu i pol druženja i on line učenja samo mogu toplo preporučiti profesoricu Mesarić!
Odgovor instruktora

Hvala Vam na pozitivnom mišljenju i što cijenite moj rad. Ponekad se zaista moramo potruditi, jer učenje nije uvijek jednostavno. Naravno, trud se isplati. Budemo i dalje šprehali, sve bolje i bolje.

odAnte Rokov, Lipanj 27, 2022
Na profesoricu sam naišao gledajući komentare na ovom portalu koji su bili jako dobri i nakon rada s profesoricom 3 mjeseca mogu reci da ovi komenari ne da su u pravu nego profesorica me odusevila i preko mojih ocekivanja.Prilagođava se vama za termin,točno se zna što i kako se radi,sve objasni i više puta pa se čak i retrogradno vraća i propitkuje materijale.Odlicna količina gramatike i konzervacije te smo u ovo kratko vrijeme prošli A1 i pola A2.Svatko tko ovo čita toplo preporučam da se jave profesorici jer neće požaliti ni najmanje.Radimo online i iskreno prvi put u životu uživam više u online nastavi nego da radimo uživo jer štedim na vrmenu i mogu pratiti iz udobnosti kuće.Profesorica daje puno materijala i sve je odlično zamišljeno i svatko tko radi redovito i vrijedno uz profesoricu jako brzo može napredovati.Topla preporuka
Odgovor instruktora

Zaista sam postigla svoj cilj kada su moji učenici zadovoljni i napreduju, osobito ovako brzo kao Vi! No, za to je potrebno učenje i zalaganje, najbolje sami znate. Isplati se tako vrijedno raditi i u samo 20 susreta po 60 min mi smo uspjeli odraditi cijeli A1 i pola A2 stupnja. Ja sam izuzetno sam ponosna na Vaš trud!

odIvana, Lipanj 15, 2022
Nakon godina nekorištenja njemačkog jezika došla sam u situaciju da moram položiti B2 razinu i zbog preporuka na ovoj stranici odlučila se za prof. Nataliju. Izuzetno sam zadovoljna stručnošću, strpljivošću, dosljednosti u ispravljanju grešaka i fleksibilnosti zbog mog neujednačenog znanja vokabulara i gramatike.
Ukoliko želite zaista temeljito naučiti njemački jezik svaka preporuka za prof. Nataliju.
Odgovor instruktora

Hvala Vam Ivana. Drago mi je da ste zadovoljni načinom rada i svojim napretkom. Nastavljamo dalje na B2!

odAntonio, Listopad 20, 2021
Sve pohvale za prof. Kornhauser Mesarić. Profesorica je vrlo profesionalna i pouzdana.
Odgovor instruktora

Hvala Antonio, s Vama je zaista zadovoljstvo raditi jer ste vrlo marljiv učenik.

odFilip Žakman, Lipanj 21, 2021
Uz malo muke i uloženog truda i uz rad jednom tjedno sa prof. Natalijom, uspjeli smo doći do zavidnog rezultata u školi. Njemački nam više nije problem tako da gospođu Nataliju uistinu možemo preporučiti.
Odgovor instruktora

Hvala, zaista uz samo jedan susret tjedno moguće je uredno pratiti i dodatno obraditi školski program. Drago mi je da Filip bez problema ima odličan iz njemačkog.

odBranislav, Lipanj 9, 2021
Kod profesora s kojima sam do sada radio, koji su me uičili njemački jezik, nedostajala je crta profesionalnosti u kojoj nisu uspjeli prepoznati prepreke koje su mene sprečavale da napredujem dalje s njemačkim jezikom. Upravo je profesorica Kornhauser Mesarić u kratkom roku uočila, kroz svega dva sata koje su to rekao bih kritične točke koje su mene kočile u daljnjem razvoju. Konstantno ponavljanje gramatike, propitkivanja, mogu reći da danas drugačije gledam na njemački kao jezik koji učim. S profesoricom nakon B1 razine svakako planiram sljedeću razinu B2 i tome se veselim. Svakom polazniku bih preporučio profesoricu Kornhauser Mesarić
Odgovor instruktora

Branislave, hvala na komentaru. Iako je na početku našeg putovanja kroz labirint njemačkog jezika bilo usklađivanja mišljenja polaznik-profesor, drago mi je da ste uvidjeli koji je put ispravan. Sada ste izuzetno napredovali i spremni ste krenuti na B2 razinu koja zaista traži vrlo dobro poznavanje gramatike. I ja se veselim Vašem daljnjem napredovanju.

odTatjana, Lipanj 9, 2021
S prof. Natalijom radim već nekoliko godina. Živim u njemačkom govornom području i profesorica me uspješno pripremila za ispite. Sad smo na B2. Pristup je sistematičan sa dobrim omjerom konverzacije i gramatike. Ako želite propričati njemački, a pritom i zvučati pismeno, toplo preporučam prof. Nataliju.
odTia, Lipanj 7, 2021
Izuzetno profesionalna edukacija uz puno angažmana prof Kornhauser.
U svakom slucaju za preporuciti ; izuzetno organizirana on line nastava
Odgovor instruktora

Hvala na pozitivnom mišljenju. Lijepo smo radili B1 stupanj i završili ga u relativno kratkom roku, u svakom slučaju brže nego na klasičnom tečaju. Na jesen krećemo s B2!

odAna08, Listopad 5, 2020
Nakon grupnog tecaja na kojem mi je napredak bio jako spor (zavrsila sam A2, ali znanje nije bilo na toj razini), preporodila sam se s instrukcijama kod prof. Kornhauser. Radimo zajedno mjesec dana i jako sam zadovoljna s time koliko smo toga uspjele proci u tako kratkom periodu, tako da se veselim dugorocnom nastavku ucenja s njom.

Profesoricin pristup je vrlo organiziran i sistematican, odlican omjer gramatike i konverzacije. Gramatika se takoder stalno prolazi kroz prakticne primjere, sto je super za usvajanje. Profesorica ima puno korisnih materijala i pregleda gramatike koji pomazu pri ucenju.

Vec od prvog sata je bilo vidljivo da profesorica ima jako puno iskustva i da tocno zna kako prenijeti znanje i prepoznati sto je kome potrebno i na cemu treba dodatno inzistirati.

Radimo preko Skypea, a kvaliteta je po meni jednaka kao i uzivo.

Meni osobno jako odgovara ovakav individualan pristup i ne bi si vise mogla zamisliti da idem na klasican grupni tecaj jezika. Tople preporuke :)
Odgovor instruktora

Drago mi je da ste zadovoljni načinom rada. Hvala na mišljenju.

odElena, Rujan 22, 2020
Gospođa Natalija je prije svega iznimno stručna i kompetentna, kao i izrazito pristupačna i ljubazna profesorica njemačkog jezika.
Nakon odrađenih grupnih tečajeva u kojima je od iznimne važnosti ne samo kompetentnost i spremnost profesora već i ambicija same grupe,individualni pristup smatram puno boljim i efikasnijim načinom učenja.
Sa profesoricom Natalijom sam se putem Skypa pripremala za razinu B2 ispita njemačkog jezika i uspješno ga položila. Osim same profesionalnosti profesorice, njezina mi je fleksibilnost u dogovorima oko termina omogućila da uvijek mogu prilagoditi vrijeme tečaja svojim obavezama.
Pored rada po udžbenicima za određenu razinu jezika, prof.ica Natalija uz dodatan materijal uvelike pomaže u sistematičnom i metodičnom učenju,sto samo razumijevanje jezika čini zanimljivijim i jednostavnijim.
S prof.icom Natalijom nastavljam daljnji rad te ju toplo preporučujem!
Odgovor instruktora

Elena, iako ste u Njemačkoj po dolasku pohađali grupnu nastavu, drago mi je da ste se na kraju ipak odlučili za individualnu poduku. Zbog prirode vašeg posla to je bilo mnogo praktičnije i radili smo mnogo brže. Čestitke na uspješno položenom ispitu za nivo B2!

odSanja B, Rujan 19, 2020
Profesoricu Nataliju sam pronasla trazeci poduku iz njemackog, nakon godina ne koristenja njemackog koji sam davno ucila u skoli stranih jezika u Vodnikovoj i zavrsila tri stupnja. Obzirom na protek godina ipak je trebalo krenuti od pocetka i osnova, i nisam pozalila.
Profesorica je bila pravi odabir, od individualne poduke, do prilagodljivosti termina, pripreme za svaki sat, pripreme materijala, svih dodatnih objasnjenja, ali i strpljivosti u trenucima kada koncenteracija padne.
Poduku obavljamo iskljucivo putem Skypea, sto je izvrsno, i omogucava mi prisutnost nastavi bilo kada i bilo gdje.
A sto se tice samog napretka, u godinu i dva mjeseca, od apsolutnog pocetnika do vrlo solidne razine znanja mogu zahvaliti samo prof Nataliji.
Naravno, nastavljamo i dalje i cilj je ispit na Goethe institutu barem C1.
Sve pohvale i veliko hvala prof Nataliji!!!
Odgovor instruktora

Draga Sanja, velik je uspjeh u 14 mjeseci uspjeti završiti A2, B1 i doći do polovine B2 stupnja. Svaka čast na trudu uz zahtjevan posao. Punom parom nastavljamo prema C1!

odKrešimir Bevanda, Rujan 19, 2020
Natalija je odlična, od kada radim s njom učim njemački jezik brzo i lako i jako sam zadovoljan. Gradivo objašnjava na lako razumljiv način i savršeno mi odgovara njezin način rada i tempo kojim radimo. Vrlo je ugodna osoba i pravo mi je zadovoljstvo raditi s njom.
odMarko, Rujan 18, 2020
Profesorica Natalija je izrazito profesionalna i puna znanja. Pohađam kod nje tečaj njemackog jezika te sam veoma zadovoljan pristupom i načinom rada. Pravila postoje, lijepo se treba raditi i ide se korak po korak.
Odgovor instruktora

Marko hvala Vam na lijepom mišljenju o načinu rada. Drago mi je da ste zadovoljni i da primjećujete napredak u znanju. Pravila naravno postoje i moraju se usvojiti i onda zaista sve brže i lakše ide.

odMladen, Siječanj 5, 2020
Preporučujem prof.Kornhauser Mesarić zbog stručnosti i proaktivnog stava prema podučavanju i prenošenju znanja.

Fokus rada je trenutno na gramatici što je dobro, a gradivo je dobro organizirano i jasno prenošeno.

Instrukcije preko Skype-a su se pokazale kao kvalitetno i sasvim pragmatično rješenje za efikasnu nastavu bez gubljenja vremena na prijevoz.

Profesorica je uvijek dobro motivirana za rad što iznimno cijenim, te se uvijek možemo lako dogovoriti oko termina nastave ili eventualnih nadoknada.
Odgovor instruktora

Hvala Vam Mladene. Drago mi je da ste prepoznali nužnost rada na gramatičkim strukturama. Sada ste mnogo sigurniji u svoje znanje, a kao matematičaru jasno Vam je da su "formule" nužne. Drago mi je da napredujete. Čestitke na završenom B1 stupnju u samo 34 susreta po 60 min nastave!

odKlara, Lipanj 27, 2019
S prof. Kornhauser sam se tri mjeseca 1x tjedno pripremala za Goethe ispit preko Skypea. O njenom pristupu samo riječi hvale, zaista stručan i individualan,te bi uvijek uvažavala želje.
Najviše smo radili na konverzaciji i pisanju, no ciljano je i tumačila i rupe u znanju iz gramatike koje sam imala. Zahvaljujući njoj sam s puno više samopouzdanja pristupila ispitu i uspješno ga položila. Za svaku preporuku!
Odgovor instruktora

Klara, najprije čestitam na položenom ispitu B2 koji zaista nije lagan. Drago mi je da ste tijekom našeg rada stekli dodatno samopouzdanje koje Vam je dalo sigurnost u komunikaciji. Gramatiku smo lako "uredili" jer ste imali dobro predznanje. Želim Vam uspjeh u daljnjem radu.

odLuc, Lipanj 21, 2019
Prof.Kornhauser Mesaric je ponajprije strucna,ali i ne manje bitno, izrazito pristupacna profesorica,zna odicno procijeniti gdje treba detaljnije proci gradivo s obzirom na predznanje te je vrijeme dobro iskoristeno..Brojni materijali koje je profesorica podijelila izrazito su korisni u brzem savladavanju njemackog. U mom slucaju je naglasak bio na konverzaciji,ja sam izrazito zadovoljan te ju mogu samo pohvaliti i toplo preporuciti.
Odgovor instruktora

Mnogo hvala na lijepom mišljenju! No učenik koji je tako motiviran kao Vi i koji samostalno radi na nekoliko udžbenika usporedno i meni pruža veliko zadovoljstvo rada pri kojem uspjeh nikako ne može izostati.

odLorena Mikelic, Lipanj 9, 2019
Profesorica Natalija je vrlo sistematična,fleksibilna po pitanju termina,svidja mi se jer je naglasak na gramatici,iako pisanje i konverzacija nisu zanemareni.Smatram da putem individualne nastave,naravno pod uvjetom da se ulozi odredjeni trud se moze mnogo brze napredovati i postici zeljeni stupanj nego na grupnim tecajevima, jer je sve prilagodjeno pojedincu.Ja ucim njemacki putem Skype instrukcija i na taj nacin se niti najmanje ne gubi na kvaliteti nastavi, zapravo se stedi vrijeme koje se trosi na putovanja.Velika preporuka za profesoricu Nataliju!
Odgovor instruktora

Lijepo je čuti pohvalu od osobe koja je svojim radom i zalaganjem dokazala da je u samo 75x60 min moguće od potpune početnice završiti B1 stupanj i to izuzetno uspješno. Zato sada na B2 stupnju nemate nikakvih problema s gramatikom jer ste od samog početka vrijedno radili i na tom aspektu jezika. Čestitam!

odMartina, Ožujak 26, 2019
Prof. Kornhauser sam odabrala na temelju pozivitnih komentara ovdje i nisam požalila. "Nalazimo" se svakoga tjedna putem skypa budući da smo u različitim državama, a učenje preko skypa mi u potpunosti odgovara i ne vidim niti jedan nedostatak u odnosu na satove u četiri oka, dapače. Prof. Kornahuser vrlo sistematično prolazi lekcije i objašnjava pripadajuću gramatiku, i na sva moja pitanja ima logičan i jednostavan odgovor, i zna učiniti da se čovjek ne osjeti blesav kada nešto pita ili ne zna. Mislim da je izvrsno pripremljena i da je jako dobro u stanju utvrditi na kojem je tko nivou i što sa kime treba više raditi. Nakon 8 godina uzaludnog učenja ovog jezika u školi nakon čega mi je postao izrazito mrzak, sada mogu reći da nakon svega par mjeseci s prof. Kornhauser imam više samopozdanja nešto reći na njemačkom i malo više ljubavi prema tom jeziku, a nisam mislila da će ovo zadnje ikad biti moguće. Hvala!
Odgovor instruktora

Drago mi je da sada imate pozitivan stav prema učenju njemačkog jer ništa nije teško i nesavladivo ako se razumiju zakonitosti jezika. Tada se sve prepreke savladavaju lakše, a zadovoljstvo naučenim najveća je nagrada.

odGoran, Ožujak 22, 2019
Moje obje kćeri svaki tjedan s profesoricom Natalijom imaju po sat njemačkog, uglavnom putem Skype-a. Na taj način ne samo da se štedi vrijeme na putovanje, već je i nestao onaj skepticizam koji smo imali u početku radi ovakvog oblika nastave. Obje su oduševljene. Profesorica je stručna i metodična, s puno strpljenja objašnjava gradivo, čak i ako se neke stvari objašnjavaju ponovno. Evidentno je da profesorica ima iskustva u radu, što se vidi i u motiviranju učenika, iako su kćeri različitih uzrasta (osnovna i srednja škola). Za svaku preporuku.
Odgovor instruktora

Hvala na lijepim riječima. I meni predstavlja rad predstavlja zadovoljstvo kad mogu pratiti napredak.

Stranica 1 od 3

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Matematika
Matematika/Osijek
Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 260