Matematika
Matematika/Zagreb

Pretraživanje na karti

karta

Kemija

zadatci iz hemijskih/kemijskih ekvivalenata

Istaknuto · Pitanje postavio/la Emina (Gost)
u Utorak, Veljača 22 2022, 08:22 ·

Imam jednu zadaću iz hemije koju nam je zadala profesorica za ovaj sad četvrtak(24.2) ali nam nije uopšte obajsnila princip rada zadataka,pa da li bi bili u mogućnosti da mi pomognete?

6) Ako se fine strugotine bakra griju na zraku, bakar prelazi u bakar(II) oksid. Koliko je strugotina bakra potrebno da veže sav kisik iz 1 m 3 zraka ako je gustina zraka 0,0012 g/cm 3 , a maseni udio kisika u zraku 21%?

7) Pri otapanju magnezija u sulfatnoj kiselini dobiveno je 10 g magnezij sulfata heptahidrata. Kolika je bila masa magnezija?

8)Za neutralizaciju 100 g rastvora sulfatne kiseline bilo je potrebno 10,6 g natrij karbonata. Koliki je maseni udio sulfatne kiseline u korištenom rastvoru?

9) Koliko grama barij hlorida je potrebno da se iz 10 g natrij sulfata istaloži sav sulfatni jon?

10) Koliko mL 14%-tnog rastvora kalij hidroksida, gustine 1,130 g/mL, je potrebno za neutralizaciju 400 mL 15%-tnog rastvora sulfatne kiseline gustine 1,102 g/mL?

11)Koja je tvar u suvišku ako se na 10 g kalcij kabonata djeluje sa 20 mL hloridne kiseline koja sadrži 38% HCl i ima gustinu 1,188 g/mL? Koliko se grama ugljik(IV) oksida dobiva na ovaj   način?

Nema dodijeljene oznake
  • Ne postoji odgovor na ovo pitanje.

Dodaj odgovor Vaš odgovor

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 340 i Članova: 1