Matematika
Matematika/Zagreb

Pretraživanje na karti

karta

Hrvatski jezik

Za Hrvatski Jezik

Istaknuto · Pitanje postavio/la Ivaana
u Četvrtak, Studeni 08 2018, 04:13 ·

Dobar dan!

Željela bih vas upitati jel bi mi netko mogao pronaći tekst za 4r.osnovne škole od IvanaTomičevića "Prodavači magle" to je čitanje s razumjevanjem.

Molim vas hitno mi je potreban.

Hvala!

Nema dodijeljene oznake
Označi pitanje kao neriješeno
Odgovoreno - Pitanje je odgovoreno.
 • Odgovorio je milanexu u Ponedjeljak, Prosinac 20 2021, 11:37
  Zec je negdje pronašao novine i odnio ih medi. Medo ih je prolistao i pažljivo pročitao članak po članak. Na kraju je razočarano rekao:
  - To nije u redu. Pišu o svemu i svačemu, o važnome i nevažnome, a o nama niti riječi. To stvarno nije u redu.

  Uzeo je papir i olovku, sjeo i napisao pismo. Poslije deset dana pojavio se novinar. Zahvalio se medi za pismo i još dodao.

  - Pa ovdje je stvarno predivno. O tome zbilja treba pisati u novinama.

  Onda je marljivo zapisivao sve što je vidio ili čuo iz razgovora sa stanovnicima šume. Na kraju ih je sve fotografirao. Medu, zeca, jelena, lisicu, vjevericu, sovu...

  Medo je ponosno listao najnoviji broj novina gledajući članak i slike o njima i njihovoj šumi. I drugi su također bili sretni i ponosni. Jedino zec nije bio zadovoljan kako je ispao na slici zbog frizure.

  No, kako mnogi čitaju novine, uskoro su ih počeli posjećivati ljudi, želeći vidjeti i doživjeti sve ono o čemu su čitali. U početku nije dolazilo mnogo ljudi, pa je medi i društvu bio užitak biti u središtu pozornosti, ali svakim danom dolazilo je sve više posjetitelja pa je nastala gužva. Mnogo ljudi je ostavljalo i mnogo smeća, pa se i krajolik počeo lagano mijenjati.

  - Moramo nešto poduzeti! – rekao je medo zaželjevši se mira i starog dobrog života.

  Odlučili su ispričati priču o tajanstvenom čudovištu koje se iznenada pojavljuje, vjerujući da će strah otjerati goste. Ali to je samo pojačalo zanimanje, tako da je nagrnulo još više posjetitelja željnih slave i uzbuđenja.

  Stanovnicima šume život je postao nesnosan. Od danonoćne gužve i buke više nisu mogli normalno ni jesti, ni spavati, niti bilo što drugo raditi. Zato odlučiše otići i pronaći novo mjesto za dom. A medo se zarekao da nikada više neće imati posla s novinama, čak što više, neće ih ni uzeti u ruke.
  1 ocjena od Kesto
  Skrij

Dodaj odgovor Vaš odgovor

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

 1. prijavite se na stranicu
 2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
 3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 405