Pretraživanje na karti

karta

Hrvatski jezik

Tin Ujević - Svakidašnja jadikovka

Istaknuto · Pitanje postavio/la David (Gost)
u Petak, Svibanj 19 2023, 03:49 ·

1. Odredi temu pjesme 2. Kako se pjesnik osjeća? Kojim stilskim postupcima izražava svoje osjećaje? 3. Objasni koji se osjećaj ističe antitezom biti star, a biti mlad? 3. Kakav je pjesnikov doživljaj života? Kooja intimna razočarenja doživljava? 4. Kakav je pjsnikov doživljaj života? Koja intimna razočarenja doživljava? 5. Što pjesnik treba u svojem životu? 6. Što je razlog pjesnikovu jadikovannju? 7. U pjesmi se zapažaju i biblijski motivi. Izdvoji ih i protumači njihovu ulogu u kontekstu ove pjesme. 8. Pronalazi li pjesnik izlaz iz svojeg društvenog stanja? Ima li lijeka njegovoj patnji? Objasni odgovor 9. Uoči sadržajna i jezičnosstilska obilježja ove pjesme kao tužaljke.

Nema dodijeljene oznake
  • Ne postoji odgovor na ovo pitanje.

Dodaj odgovor Vaš odgovor

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 152