Zemljopis

Karta Wales

Wales obuhvaća brdovito, slabije naseljeno područje na zapadu otoka Velike Britanije. Zbog svog se povoljnog prometnog položaja Cardiff, glavni grad Walesa, razvija kao luka za prijevoz ugljena. Nekada je bio središte teške industrije, a danas se tu razvija laka industrija (papir, tekstil, pivo). U središnjem i sjevernom dijelu stanovništvo se bavi uzgojem ovaca i mliječnim govedarstvom, a u novije vrijeme sve se više razvija i turizam.

Karta ulster

Sjeverna Irska ili Ulster obuhvaća sjeverni dio otoka Irske. Sjeverna Irska je pretežno poljoprivredni kraj (uzgoj krumpira i razvijeno stočarstvo), a zbog političke nestabilnosti gospodarski je slabije razvijen prostor. Danas se također javljaju sukobi između onih koji su za ostanak u UK-u (većina-protestanti) i onih za priključenje Republici Irskoj (rimokatolici-uglavnom Irci). Najvažnije industrijsko i trgovačko središte jest glavni grad Ulstera-Belfast. U njemu su brodogradnja i tekstilna industrija najvažnije industrijske grane.

 

Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (5)


gost kaže:

05.12.2015
Glasovi: +0

gost kaže:

15.03.2016
Glasovi: +1

gost kaže:

16.11.2017
Glasovi: -1

gost kaže:

13.10.2018
Glasovi: +1

gost kaže:

16.01.2019
Glasovi: +0

Napišite komentar

busy

Ažurirano (Nedjelja, 11 Svibanj 2014 17:31)

 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 318 i Članova: 1