Zemljopis

Karta Engleske

Engleska obuhvaća središnje, južne i istočne dijelove otoka Velike Britanije. Najgušće je naseljen i gospodarski najrazvijeniji dio. Prostor je to jakog useljavanja stanovništva (većinu stanovnika čine stanovnici nekadašnjih britanskih kolonija). Tu se nalazi upravno i političko središte zemlje-London. Birmingham je drugi po broju stanovnika. U njemu su nekoć bila najveća metalurgijska postrojenja. Ona su zamijenjena modernom industrijom i uslužnim djelatnostima zato što su iscrpljena ležišta ugljena u West Midlandu. Manchester se nalazi na povoljnom prometnom položaju. Iako se ndustrija rano razvila danas je većina stanovništva zaposlena u tercijarnom i kvartarnom sektoru. Liverpool je po važnosti druga engleska luka. Važno je brodograditeljsko i industrijsko središte. Važna industrijska središta su Sheffield, Leeds, Bristol i Plyouth.

Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (3)


gost kaže:

22.11.2015
Glasovi: +2

gost kaže:

26.02.2017
Glasovi: +0

gost kaže:

13.10.2018
Glasovi: +0

Napišite komentar

busy

Ažurirano (Nedjelja, 11 Svibanj 2014 17:31)

 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 319