Hrvatski
1. Podcrtaj sve glagole u tekstu i odredi im glagolsko vrijeme!

U subotu sam izašla s društvom u grad. Kad smo bili popili piće, otišli smo u šetnju. Nakon višesatnog hoda, sjeli smo na jednu klupicu u Zrinjevcu. Razgovarali smo o najdražim događajima iz prošlosti. Ispričala sam im kako sam, kao petogodišnjakinja, bila razbila maminu najdražu vazu, kad sam plesala tango u dnevnoj sobi. Svi već bijahu umirali od smijeha dok sam ja završila sa svojom pričom. Ispočetka sam bila posramljena, ali onda sam se i ja svemu slatko nasmijala.

2. Napiši složene oblike sljedećih glagola:

iskoristiti

pronaći

hodati

skakutati

pročitati

cvasti

voljeti

jesti

donijeti

nositi

3. Napiši glagolski oblik, lice i broj glagola u sljedećim primjerima:

sam bio pjevao

otišao bih

nazvat ću te

napisao sam mu

bili biste trčali

budem otišla

bijahu se svađali

otići će

bio bi radio

budete plesali

 

4. Napišite nekoliko rečenica (6 – 10) o sebi, koristeći pritom složene glagolske oblike. (Svaki se oblik mora pojaviti najmanje jednom.)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (0)


Napišite komentar

busy

Ažurirano (Ponedjeljak, 23 Svibanj 2011 15:31)

 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 154