Matematika
Matematika/SESVETE
Ostalo
Ostalo/Zagreb
Matematika
Matematika/Zagreb
Matematika
Matematika/Zagreb
Matematika
Matematika/Zagreb
Matematika
Matematika/Split
Hrvatski jezik
Hrvatski jezik/Zagreb
Matematika
Matematika/Zagreb
Kemija
Kemija/Zagreb
Matematika
Matematika/Zagreb
Matematika
Matematika/Zagreb
Matematika
Matematika/Zagreb, Split
Prijevodi i tumačenja
Prijevodi i tumačenja/Zagreb
Strani jezici
Strani jezici/Sesvete
Fizika
Fizika/Sesvete
Matematika
Matematika/Zagreb
Strani jezici
Strani jezici/Zagreb
Matematika
Matematika/Zagreb (Maksimir)

Pretraživanje na karti

karta

Fizika

Pripreme za državnu maturu 2010/2011. iz fizike

Test F1 (gibanje i sila)

 

1. Sila iznosa 4 N djelujući na tijelo u mirovanju 2 s dala je brzinu 10 m/s. Kolika je masa tijela ?

a) 0.8 kg   b) 0.4 kg   c) 8 kg   d) 1600 g   e) 4 kg

 

2. Vlak se kreće stalnom brzinom od 35 m/s. U nekom trenutku započinje kočenje pri čemu se brzina vlaka jednoliko mijenja do iznosa od 15 m/s na putu od 1000 m. Akceleracija kojom se vlak usporava iznosi:

a) 1 m/s2 b) 0.5 m/s2 c) 1.5 m/s2 d) 0.2 m/s2 e) 0.225 m/s2

 

3. Tane mase 100 g udari u metu mase 9900 g. Ako se nakon udara meta I tane zajendo gibaju brzinom 1.2 m/s, onda je brzina taneta prije udara u metu bila:

a) 120 m/s b) 990 m/s c) 1200 m/s   d) 9.9·106 m/s e) 1.2·106 m/s

 

4. Kamen mase 0.2 kg pao je s neke visine. Vrijeme padanja bilo je 1.44 s. Njegova brzina na polovini puta bila je:

a) 10 m/s b) 31.6 m/s c) 1 m/s   d) 14.1 m/s e) 44.7 m/s

 

5. Goran Ivanišević pri servisu udara tenisku lopticu mase 60 g srednjom silom od 40 N u vremenskom intervalu od 0.05 s. Kolika je brzina loptice pri servisu:

a) 120 km/h b) 140 km/h c) 130 km/h   d) 100 km/h e) 110 km/h

 

6. Zrakoplov leti po pravcu konstantnom brzinom na stalnoj visini od 1000 m nad horizontalnim tlom i ispusti predmet. Kolika je udaljenost zrakoplova od predmeta u trenutku kada predmet udari u tlo ?

a) 1427.8 m b) 981 m c) 1000 m   d) 1412.2 m e) 2000 m

 

7. Dva tijela krenu istodobno s istog mjesta u međusobno okomitim smjerovima. Jedno se giba stalnom brzinom 10 m/s, a drugo stalnim ubrzanjem 5 m/s2 bez početne brzine. Kolika je udaljenost tijela 2 s nakon početka gibanja ?

a) 10 m b) 17.3 m   c) 30 m   d) 22.4 m   e) 20 m

 

8. Predmet mase 20 kg giba se konstantnom brzinom po horizontalnoj podlozi. Kolika sila trenja djeluje na predmet, ako je koeficijent trenja između predmeta i podloge 2%?

a) 30.2 N   b) 8.94 N   c) 18 N   d) 29.6 N   e) 3.92 N

 

9. Kolika je akceleracija tijela koje se giba jednoliko ubrzano, a za vrijeme osme i devete sekunde zajedno prevail put od 40 m ? Tijelo je na početku gibanja mirovalo.

a) 1.2 m/s2 b) 1.4 m/s2 c) 1.7 m/s2 d) 2 m/s2 e) 2.5 m/s2

 

10. Automobil prijeđe prvu polovicu puta brzinom 10 km/h, drugu trećinu puta brzinom 20 km/h, a posljednju trećinu brzinom 60 km/h. Odredi srednju brzinu automobila

a) 20 km/h b) 18 km/h c) 7 m/s   d) 30 km/h e) 36 m/s

 

 

RJEŠENJA:

  1. A
  2. B
  3. A
  4. A
  5. A
  6. C
  7. D
  8. E
  9. E
  10. B
Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (3)


gost kaže:

0
...
ovo je predoooooobrooooooo smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
 
17.01.2011
Glasovi: +2

gost kaže:

0
Zna ko kakvu stranicu na internetu sa zadatkima za fiziku 7 razred ?? hvala i pozdrav .............................
smilies/wink.gifZna ko kakvu stranicu na internetu sa zadatkima za fiziku 7 razred ?? hvala i pozdrav .............................
 
05.03.2011
Glasovi: +0

gost kaže:

0
ttttt
igra li ko csgo?
 
03.11.2015
Glasovi: -1

Napišite komentar

busy

Ažurirano (Srijeda, 22 Rujan 2010 10:20)

 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Glazbeni
Glazbeni/Zagreb
Matematika
Matematika/Sesvete
Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 107 
Besplatno oglašavanje
APARTMANA
na 15 Online kataloga
i 13 jezika