Hrvatski Lektire

 

 

 

Biljeąke o piscu:
Rodi se u Zadru. Bilo je to 1508.g. prema navodima u "Planinama", kad je djelo pisao, pjesnik je imao 28 g. 1531.g. spominje se kao plaćeni Rimski notar, ąto znači da je studij vjerojatno zavrąio u Padovi. Umro je potkraj 1543.g.

 

Lica:
Zoran - pjesnik
vila Zorica
vila Dejanina
pastir Marul

Tema:
Prisutna domaća stvarnost rodoljubnog osjećaja

Sadrľaj:
Putujući planinama, pjesnik susreće mnoge pastire i mnoge pastirske pripovjesti pa tako on sluąa i pripovjesti pastira Marula. Pastir Marul moli boga da pomogne hrvatskom narodu i da odvrati svoj gnjev, te da im poąalje snagu i hrabrost. U djelu se opisuje krajolik pisca, o njegovoj zemlji i domovini. On je zadrinut zbog teąkih uvjeta u kojima se nalazi njegova zemlja i narod.

Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (0)


Napišite komentar

busy
 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 262